İZMİR / BORNOVA - Şehit Musa Can Ortaokulu

Su Canlılarını Okulumuzda Ağırladık

Öğrencilerimizin ufkunu açmak, onlara yeni bilgiler vermek, yeni hedefler belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz denizel sistemler ve sucul canlılar konulu eğitimimizin ikincisini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.

Öğrencilerimize bilgi vermek onların ufkunu aydınlatmak, geleceklerine yön vermelerinde yardımcı olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında beşinci sınıf öğrencilerimize Ege Üniversitesi Su Ürünleri fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan DAĞLI tarafından “Türkiye Denizel Ekosistemlerinin Özel Canlıları” konulu eğitim verilmiştir. Türkiye denizel ekosistemlerinin özel canlıları hakkında genel bilgiler verildikten sonra, Doç. Dr. Ertan DAĞLI tarafından sınıfımızda sunulan deniz canlıları sergisinde öğrencilerimiz aşağıda isimleri belirtilen türleri tek tek yakından görme, dokunma ve haklarında bilgi edinme fırsatı yakalamışlardır.

Deniz canlıları sergisinde yer alan türler sırasıyla; banyo süngeri, havadan korkan sünger, fincan süngeri, deniz patatesi, deniz portakalı, deniz anası, taş mercan, deniz gülü, saçalan, boru kurdu, deniz çiyanı, kırmızı kurt, böcek, karavida, karides, kerevit, istakoz, dikenli ve mavi yengeç, deniz salyangozu, şeytan minaresi, deniz kulağı, çin şapkası, rapana, madya, kara midye, taş midyesi, istiridye midyesi, ahtapot, kalamar, sübye (mürekkep balığı), deniz kestanesi, deniz yıldızı, deniz hıyarı, dikenli ve elektrikli vatoz, (iğneli vatoz, elektrikli vatoz, kedi köpek balığı, mahmuzlu camgöz, sapan köpek balığı, domuz köpek balığı,  kırlangıç, iskorpit hanisi, pervane balığı, trakonya, müren, Balon balığı, kirpi balığı, lahoz, külah balığı deniz atı ve deniz kaplumbağasıdır.

14-03-202414-03-202414-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 12:31 - Görüntülenme: 29